4/10/13

Ganxet: Noves creacions

Aquests darrers quinze dies han estat bastant productius en termes de ganxet, acabant una bufanda per l'Abril i un coll per mi.

La bufanda.

Ja que li vaig fer dos gorrets li havia de fer una bufanda a conjunt a la petita de la casa. Si la mires d'aprop hi ha moooltes imperfeccions (de fet és més ampla d'un extrem que de l'altre...) però per ser el primer intent no està malament. Per a fer la bufandeta he fet servir llana Mondial Merinos Extra en tres colors diferents (marró, taronja i verd pistatxo) i ganxet del número 3. En aquest cas no he seguit cap patró en concret, sinó que he seguit la meva intuïció fent els següent:

1 - 25 cadenetes del primer color que triem.
2 - 25 mitjos punts alts (mv, hdc) en el mateix color. Segueixo fent 5 fileres més de hdc fins un total de 6.
3 - Canvio el color i faig 6 fileres més de hdc.
4 - Canvio el color i faig les fileres necessàries fins aconseguir la llargada desitjada. Aquest cop faig servir punt alt (dc)
5 - Canvio el color i torno a fer 6 fileres de hdc.
6 - Canvio el color i completo la bufanda amb 6 fileres més de hdc. Al darrer punt tanco amb un "punto deslizado" (st).
7 - Per tal d'amagar una mica les imperfeccions he resseguint tot el perímetre de la bufanda amb punt baix (pb, sc).

Si sou experts això us semblarà una broma i molt fàcil, però si sou novatillos com jo, us podeu mirar aquests tutorial de conceptes bàsics de Lanasyovillos.com i ja veureu com us va molt bé.

El resultat aquí:


El coll.

Per a aquest coll vaig seguir aquest patró del Raverly. Com veureu és un disseny que està bé i no té massa complicació. 
Aquí vaig fer servir la llana Mondial Merino Plus (més gruixuda que la Merinos Extra) amb un ganxet del número 6. El color 0947, tintada 040. Són cabdells multicolors, que van canviant la tonalitat a mida que vas avançant. En aquest cas toca tons taronges, marrons fins arribar a un verd turquesa molt xulo.

Per tancar el coll vaig buscar un botó ben original, però no vaig tenir gaire sort. De moment m'he quedat amb aquest de fusta, que fa la silueta d'una nena. A veure si trobo alguna cosa millor.

I el resultat:


Ara ja pot fer fred!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada