4/7/14

Ganxet: El primer jersei

Tal com diu el títol, m'he atrevit a fer un jersei!

Com casi tot el que he teixit fins ara, aquest és un modelet per l'Abril. Com no, aquest cop també, em vaig guiar per un patró de Lanas y Ovillos, tot i que una mica canviat. Havia de fer aquest vestidet, però després de mirar el patró i veure el temps que em portaria (la idea era que la nena pogués estrenar la peça de roba aquest estiu) vaig decidir canviar el tipus de llana. Així doncs, en lloc d'utilitzar un fil prim, vaig optar per el fil Natura XL, bastant més gruixut i que ja havia utilitzat anteriorment. Unes quantes voltes després de començar vaig adonar-me que si feia un vestit, aquest pesaria molt així que em vaig quedar amb la idea del jersei. 

L'inici

Com us he dit, vaig haver d'adaptar el patró, vaig agafar un vestit de l'Abril i vaig medir l'obertura del coll, tenint en compte que el jersei seria d'una sola peça i li havia de passar pel cap. Així que en lloc de les 96 cadenetes que s'indiquen en vaig fer 54 (tal com diu el vídeo, per tal d'encaixar la sèrie de punts, la llargada de les cadenetes ha de ser sempre múltiple de 6). Us dono les indicacions que vaig seguir:

Volta 1: 54 cadenetes en lloc de 96.
Voltes 2 a 8: segueixo indicacions patró.
Volta 9: enganxo les mànigues seguint indicacions patró. Dues sèries de punts per cada màniga. D'aquesta manera queden dues sèries més a l'esquena i tres al frontal. Un total de 9.
Volta 10 a 18: Segueixo indicacions patró, fent un augment a la primera vareta de cada grup a totes les voltes. 

Segur que llegit així us sona a xino, però si mireu el vídeo de l'enllaç ho entendreu tot.

Mànigues tancades i endavant!
Amb el fil de DMC Natura XL i seguint aquestes indicacions queda un jersei aproximadament de talla 2 anys. 

Per acabar i donar-li un toc encara més personalitzat vaig cosir-li una floreta feta amb el mateix fil. El patró aquí.


Fil: DMC - Natura XL 09 groc, 10 taronja i 82 verd festuc.
Ganxet: 6 mm.

Espero que us hagi agradat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada