30/6/16

Barret d'estiu Bluü

[texto en castellano al final]

Fa uns dies la Marta de Bluü va publicar un patró per fer un barret molt cuco. De seguida que el vaig veure vaig pensar que n'havia de fer dos, un per l'Abril i l'altre per mi!!!

El tutorial està pensat per fer amb Natura XL de DMC i em va encantar. Però el barret m'interessava fer-lo per l'estiu, i fa un temps ja li vaig fer un gorret amb Natura XL a l'Abril (enllaç aquí) i la veritat és que va quedar molt maco, però també molt caluròs... Així doncs vaig optar per triar un altre fil i l'escollit va ser el Bomull-Lin de Drops, un fil que barreja lli i cotó i te un aspecte rústic molt xulo per fer cosetes fresques per l'estiu. Aquest fil ja l'havia utilitzat anteriorment per fer una bossa. El color principal és el beige 11, i per decorar donant un toc de color he triat el blau fosc 21.

La Marta en el seu tutorial explica molt bé com fer adaptacions al patró per poder teixir diferents talles i/o utilitzar altres fils. Aquí us indico les modificacions que he hagut de fer jo per a les talles fetes i el fil utilitzat:

Talla Nena

85 grams Bomull-Lin Color 11
5 grams Bomull-Lin Color 21
Ganxet de 5,5 mm
Agulla llanera

Seguint les instruccions del tutorial, faig augments fins la volta número 15 (1 augment + 13 punts). Seguim amb 12 voltes amb un punt en cada punt de la volta anterior. Finalment la visera la fem treballant altra vegada els augments des de 1 augment + 14 punts fins arribar a 1 augment + 23 punts.

Seguint aquestres instruccions a l'Abril el gorret li va bastant valder, de manera que si salta o es posa a correr li cau a terra. Per evitar això he fet el següent invent: he entrellaçat un tros de fil de color blau a la filera de punts on comença la visera i ho he lligat amb un petit llaç per la part interior. D'aquesta manera el gorro se li adapta bé al cap i pot fer tot el que vulgui sense por de perdre'l.


Invent del tebeo per dins!

Invent del tebeo per fora!
Talla Adult

105 grams Bomull-Lin Color 11
5 grams Bomull-Lin Color 21
Ganxet de 5,5 mm

Agulla llanera

En aquest cas faig augments fins la volta número 16 (1 augment + 14 punts). Seguim amb 16 voltes amb un punt en cada punt de la volta anterior. Finalment la visera la fem treballant altra vegada els augments des de 1 augment + 15 punts fins arribar a 1 augment + 24 punts.

Aquí en lloc de cosir la flor li he posat un fermall, d'aquesta manera podem fer diferents combinacions amb el gorro.






Com és habitual la feina acaba amb sessió fotogràfica de la millor model del mon, tot i que de vagades és moooolt complicat...


El que costa trobar una foto que no estigui moguda!!!
Però finalment sempre surt alguna fotografía bona! 





Espero que us agradi!!!



Hace unos días Marta de Bluü publicó un patrón para hacer un gorro muy mono. Tan pronto lo vi pensé que tenia que hacer dos, uno para Abril y otro para mi.

El tutorial está pensado para hacerlo con Natura XL de DMC y me encantó. Pero el gorro me interesaba hacerlo para el verano y hace tiempo ya le hice un gorrito con Natura XL a Abril (enlace aquí) y la verdad es que queda muy bonito, pero también muy caluroso... opté por escoger otro hilo y el escogido fue Bomull-Lin de Drops, un hilo que mezcla lino y algodón y tiene un aspecto rustico muy chulo para hacer cosas fresquitas para el verano. Este hilo ya lo utilicé anteriormente para hacer una bolsa. El color principal es el beige 11, y para decorar dando un toque de color he escogido el azul oscuro 21.

Marta en su tutorial explica muy bien como hacer adaptaciones al patrón para poder tejer distintas tallas y/o utilizar distintos hilos. Aquí os indico las modificaciones que he hecho yo para las tallas tejidas y el hilo utilizado:

Talla Niña

85 gramos Bomull-Lin Color 11
5 gramos Bomull-Lin Color 21
Ganchillo 5,5 mm
Aguja Lanera

Siguiendo las instrucciones del tutorial, hago aumentos hasta la vuelta número 15 (1 aumento + 13 puntos). Seguimos con 12 vueltas con un punto en cada punto de la vuelta anterior. Finalmente la visera la hacemos trabajando otra vez aumentos des de 1 aumento + 14 puntos hasta llegar a 1 aumento + 23 puntos.

Siguiendo estas instrucciones a Abril el gorrito le va bastante holgado, de manera que si salta o empieza a correr se le cae al suelo. Para evitar esto he hecho el siguiente invento: he  entrelazado un trozo de hilo azul en la hilera de puntos donde empieza la visera y lo he atado con un lazo por la parte interior. De esta manera el gorro se le adapta bien a la cabeza y puede hacer lo que quiera sin perderlo.



Talla Adulto

105 gramos Bomull-Lin Color 11
5 gramos Bomull-Lin Color 21
Ganchillo 5,5 mm

Aguja Lanera

En este caso hago aumentos hasta la vuelta número 16 (1 aumento + 14 puntos). Seguimos con 16 vueltas con un punto en cada punto de la vuelta anterior. Finalmente la visera la hacemos trabajando otra vez aumentos des de 1 aumento + 15 puntos hasta llegar a 1 aumento + 24 puntos.

Aquí en lugar de coser la flor le he puesto un broche, de esta manera podemos hacer diferentes combinaciones con el gorro.

Como es habitual el trabajo terminó con sesión fotográfica de la mejor modelo del mundo, aunque a veces es muy complicado... 

Pero finalmente siempre sale alguna fotografía buena!  


Espero que os guste!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada