7/6/17

La meva versió de la motxilla Bluü

[texto en castellano al final]




De tant en tant intento fer alguna peça original, creada per mi, però no ens enganyem, això és molt difícil... De manera que la majoria de cops la inspiració ve de patrons i tutorials que trobo a la xarxa. 

Una bona referència, si seguiu el bloc ho sabeu, és The Bluü Room. He fet alguns dels seus patrons, i el que està molt bé és que en alguns d'ells t'indica com modificar la peça per fer-la al teu gust. Us deixo l'enllaç de la seva web aquí.

A part de seguir els seus tutorials farà cosa d'un any que vaig fer el seu curs de ganxet on-line, i fa dos divendres vam fer una quedada ganxetaire amb algunes de les alumnes de Catalunya per desvirtualitzar-nos. La veritat és que sempre va bé conèixer gent amb qui comparteixes una afició... vaja que ara se del cert que no sóc la única acaparadora de llanes i fils del planeta!!! 

Va ser una tarda molt agradable, i tot un plaer poder conèixer en persona a la Marta i les companyes ganxetaires! Aquí us deixo un parell de fotos de la trobada:



Les dues Martes

I justament aquell divendres la Marta va publicar un tutorial que em va encantar! Una motxilla de trapillo! Tan bon punt la vaig veure vaig dir que en faria una per l'Abril, però em va semblar que el trapillo seria massa pesat per a ella així que vaig començar a pensar en tunejar-la... I aquest ha estat el procés i el resultat de la motxilla feta amb Natura XL de DMC.

Us deixo l'enllaç al tutorial complert de Bluü aquí. I a continuació us indico les modificacions que he introduït jo per poder fer la motxilla amb el fil triat:

Material utilitzat

Uns 270 grams de Natura XL de DMC. (3 cabdells).
Ganxet de 6 mm
1 botó
Agulla llanera per cosir i amagar cues de fil.

Per iniciar la part del cos he fet 26 punts cadena en lloc de 14, de manera que al començar a pujar el treball recte m'ha quedat una circumferència de 58 punts baixos.




Per arribar a la mida desitjada he teixit 10 files més fins a la volta 32 en lloc de fins la 22. La solapa, un cop fets els plecs laterals i passada la cinta de tancament, es de 19 punts cadena d'amplada i vaig anar fent files fins que vaig veure que la llargada m'agradava, amb tres files de disminucions al final. Per rematar-la li vaig fer una passada de punts baixos a tot el voltant.






Pel detall del botó li he fet un trau, de manera que el tancament quedi a la solapa. Una altra diferència son les anses. He optat per ferles de ganxet, son dues tires de 57 punts cadenes on he fet tres passades de punts baixos i les he cosit. I per acabar l'Abril em va demanar una petita ansa per poder penjar la bosseta al penjador de la classe.





I després de tot això així de contenta estava la petita de la casa amb la seva motxilla nova!!!







Espero que us hagi agradat! Gràcies per compartir i sobretot, gràcies per llegir-me!




De vez en cuando intento hacer alguna pieza original, creada por mi pero no nos engañemos, esto es muy difícil... De manera que la mayoría de veces la inspiración viene de patrones y tutoriales que encuentro en la red. 

Una buena referencia, si seguís mi blog lo sabéis, es The Bluü Room. He hecho alguno de sus patrones, y lo que está muy bien es que en alguno de ellos te indica como modificar la pieza para hacerla a tu gusto. Os dejo el enlace a su web aquí.

A parte de seguir sus tutoriales hará cosa de un año que hice su curso de ganchillo on-line, y hace dos viernes hicimos quedada ganchillera con algunas de las alumnas de Catalunya para desvirtualizarnos. La verdad es que siempre va bien conocer a gente con quien compartes una afición... vaya que ahora se del cierto que no soy la única acaparadora de lanas e hilos del planeta!!! 

Fue una tarde muy agradable, y todo un placer poder conocer en persona a Marta y las compañeras ganchilleras!


Y justamente aquel viernes Marta publicó un tutorial que me encantó! Una mochila de trapillo! Cuándo la vi dije que le haría una a Abril, pero me pareció que el trapillo sería demasiado pesado para ella así que empecé a pensar en tunearla... Y este ha sido el proceso y el resultado de la mochila hecha con Natura XL de DMC.

Os dejo el enlace del tutorial completo de Bluü aquí. Y a continuación os indico las modificaciones que he introducido yo para hacer la mochila con el hilo escogido: 

Material utilizado

Unos 270 gramos de Natura XL de DMC. (3 ovillos).

Ganchillo de 6 mm
1 botón
Aguja lanera para coser y esconder colas de hilo.

Para iniciar la parte del cuerpo he hecho 26 puntos cadena en lugar de 14, de manera que al empezar a subir el trabajo recto me ha quedado un circunferencia de 58 puntos bajos.


Para llegar a la medida deseada he tejido 10 filas más hasta la vuelta 32 en lugar de hasta la 22. La solapa, una vez hechos los pliegues laterales y pasada la cinta de cierre, es de 19 puntos cadena de ancho y fui haciendo filas hasta que la largada me gustó, con tres filas de disminuciones al final. Para rematarla le hice una pasada de puntos bajos alrededor.

Para el detalle del botón le he hecho un ojal, de manera que el cierre queda en la solapa. Otra diferencia son las asas. He optado por hacerlas de ganchillo, son dos tiras de 57 puntos cadena donde he hecho tres pasadas de puntos bajos y las he cosido. Y para terminar Abril me pidió una pequeña asa para poder colgar la bolsita en el colgador de clase. 

Y después de todo esto así de contenta estaba la pequeña con su mochila nueva!!!

Espero que os haya gustado! Gracias por compartir y sobretodo, gracias por leerme!!!



2 comentaris: