27/6/17

Un manta de ganxet molt especial

[texto en castellano al final]

Avui us presento una manteta molt especial... ja fa temps que n'heu anat veien fotos per les xarxes socials i ara que ja està a la seva nova llar és hora de que us doni tots els detalls.

Com ja sabeu per diferents entrades d'aquí molt poquet seré tieta! El Nil està a punt d'arribar però ja fa uns mesos, quant ens van donar la notícia, vaig començar aquest projecte. Volia fer una manteta lleugera i fresqueta (la data prevista d'arribada és a l'agost) i també volia una cosa senzilla, però al mateix temps amb un toc original.

Tenia clar que el material havia de ser cotó i que volia que fos de colors (el tema blau nen, rosa nena no m'agrada gaire) i vaig escollir el fil 100% cotó Colorín de Rosas Crafts en el color 526. Aquest tipus de fil et permet fer un treball ple de colors sense necessitat d'anar canviant de troca i així evites amagar un munt de cues de fil. 


Pel que fa al patró vaig escollir la Easy Log Cabin Afghan de Moogly. És un patró amb punt alt, però que gira les files com si treballessim en rodó, donant un toc original al teixit. He utilitzat un ganxet de 3 mm. 

Us deixo aquesta foto per si no m'he explicat del tot bé:


La veritat és que no he comptat exactament quantes voltes he fet, tan sols vaig anar fent series completes fins arribar als 80 x 66 cm.

Per rematar-la li vaig fer dues voltes de punts baixos, deixant un acabat molt senzill i discret.



I per tenir llest el regal vaig seguir les indicacions de la meva amiga Marta, tota una experta en llanes i fils. Vaig rentar la manta a mà amb aigua i una mica de vinagre per fixar els colors, seguidament vaig rentar-la altra vegada a mà amb un sabó per roba delicada i finalment la vaig deixar assecar horitzontalment sense bloquejar-la però donant la forma desitjada. 





I un toc final de vapor amb la planxa!



I d'aquí un tres i no res el petit Nil ja podrà gaudir de la seva manteta única i feta a mà amb molt amor!!!




Espero que us hagi agradat! Gràcies per llegi-me i compartir!



Hoy os presento una mantita muy especial... ya hace tiempo que habéis visto fotos por las redes sociales y ahora que ya está en su nuevo hogar es hora de que os de todos los detalles.

Como ya sabéis por diferentes entradas dentro de muy poquito seré tía! Nil está a punto de llegar pero ya hace unos meses, cuándo nos dieron la noticia, empecé este proyecto. Quería hacer una mantita ligera y fresquita (la fecha prevista de llegada es en agosto) y también quería una cosa sencilla, pero al mismo tiempo con un toque original.

Tenia claro que el material tenía que ser de algodón y que quería algo de colores (el tema azul niño, rosa niña no me gusta mucho) y decidí escoger el hilo 100% algodón Colorín de Rosas Crafts en el color 526. Este tipo de hilo te permite hacer un trabajo lleno de colores sin necesidad de ir cambiando de ovillo y así evitas esconder un montón de colas de hilo.

Por lo que hace al patrón escogí la Easy Log Cabin Afghan de Moogly. Es un patrón en unto alto pero que gira las filas como si trabajaras en redondo, dando un toque original al tejido. He utilizado un ganchillo de 3 mm.

La verdad es que no he contado exactamente cuantas vueltas he hecho, solo fui tejiendo series completas hasta llegar a los 80 x 66 cm.

Para rematarla le hice dos vueltas de puntos bajos, dejando un acabado muy sencillo y discreto.

Y para tener listo el regalo seguí las indicaciones de mi amiga Marta, toda una experta en hilos y lanas. Lavé la manta a mano con agua y un poco de vinagre para fijar los colores, seguidamente la lavé otra vez a mano con jabón para ropa delicada y finalmente la dejé secar horizontalmente sin bloquearla pero dándole la forma deseada.

Y un toque final de vapor con la plancha!

Y en un periquete el pequeño Nil ya podrá estrenar su mantita única y hecha a mano con mucho amor!!!

Espero que os haya gustado! Gracias por leerme y compartir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada